Kungen patiens regler

Kungen patiens regler är relativt enkla, men det är ändå ett utmanande spel. För att lyckas måste du vara strategisk och dessutom ha lite tur. I den här artikeln får du lära dig spela Kungen patiens. Du kan dessutom testa patiensen gratis direkt i artikeln.

Spela Kungen patiens online gratis

Så spelar du Kungen patiens online

Det här kortspelet spelar du genom att flytta kort mellan de olika kolumnerna.

I början ska du försöka frigöra essen. Med andra ord ska du försöka få bort korten som täcker ess-korten. Flytta esset till en av grundhögarna. Fortsätt sedan att bygga vidare på stegen i stigande värde. Efter esset ska du alltså bygga vidare med en tvåa i samma färg, och så vidare. Tänk på att alla stegar måste följa färg.

Det finns också Kungen patiens regler för hur du får flytta kort på spelplanen. Du får bara lägga ett kort på ett annat kort om det har ett steg högre valör och motsatt färg. Till exempel kan du lägga en spader dam på en hjärter kung.

Om du vill kan du mellanlagra fyra kort uppe i det vänstra hörnet. De kan du sedan ta tillbaka in i spelet precis när du vill.

Du vinner Kungen patiens online om du lyckas skapa fyra stegar som går från ess till kung. Då ska du ha använt alla korten i leken.

Kungen patiens regler

  • Spelet är anpassat till en person. Med andra ord är det inte något sällskapsspel.
  • Kungen patiens online sker med en vanlig kortlek på 52 kort. Ta bort jokrarna innan du börjar, för de ingår inte i det här spelet.
  • Spelplanen består av åtta kolumner med öppna kort. De fyra första kolumnerna består av sju kort var och resten består av sex kort var.
  • Du får oftast bara flytta ett kort i taget enligt Kungen patiens regler. Om en serie kort redan ligger i rätt följd och färgordning får du emellertid flytta flera kort på samma gång.
  • När du flyttar ett kort på spelplanen får du bara lägga det på ett annat kort som har högre valör och motsatt färg. Med andra ord får du bara lägga röda kort på svarta och tvärtom.
  • Om det skulle uppstå ett tomrum på spelplanen får du fylla det med vilket kort du vill. Du kan dessutom mellanlagra kort i fyra rutor uppe till vänster.
  • Målet i Kungen patiens online är att bilda fyra stegar eller sviter i stigande värde. De ska börja med ess och sluta med kung. Du ska bilda en stege för varje färg i kortleken.
Hadi Magnusson
Skriven av

Hadi Magnusson

Hadi Magnusson har en imponerande akademisk bakgrund med en examen i pedagogik och didaktik. Hennes utbildning har gett henne en djup förståelse för mänskligt beteende och interaktion. Det är kunskaper som hjälper henne skapa pedagogiskt och lättläst innehåll åt oss på Sällskapsspel. Hennes intresse för att lära ut saker och förstå människor gör henne till en uppskattad medarbetare. Självklart har hon dessutom ett glödande intresse för sällskapsspel. Varje vecka träffar hon en grupp vänner. De turas om att välja ut ett spel som de då spelar tillsammans. Under kvällen spelar de sedan och pratar och har skoj i timmar.