Memory spel online

Memory är ett spel som går ut på att minnas så mycket som möjligt. Du och din motspelare ska försöka komma ihåg var specifika kort ligger och matcha ihop dem. Det går också att spela Memory spel online med brickor. Den av er som får ihop flest par vinner spelet. Du kan testa att spela Memory gratis direkt i den här artikeln.

Gratis Memory spel online

Så spelar du Memory

Det går att spela Memory spel online ensam. Om du föredrar sällskap kan du köpa en fysisk utgåva och spela det med en vän.

För att spela Memory tar du helt enkelt fram det ni ska spela med. Ni kan använda er av två vanliga kortlekar på 52 kort eller en specialtillverkad kortlek. Det går också att spela Memory med specialtillverkade brickor. Ni kan också skapa era egna kort eller brickor, med motiv som ni väljer själva. Huvudsaken är att det ska gå att bilda runt 50 par av korten eller brickorna ni använder er av. Det är också viktigt att alla kort eller brickor har likadana baksidor.

Ta fram era kort eller brickor och blanda dem. Sprid därefter ut korten eller brickorna på bordet med symbolsidan neråt.

Du som börjar väljer två kort som du får vända upp. Om de bildar ett par får du ta upp korten. Därefter får du gissa en gång till. När det blir fel vänder ni ner korten igen och turen går över till nästa spelare.

Fortsätt så tills ni har vänt upp alla kort eller brickor.

Memory spel online regler

  • Memory är som sagt ett spel som går ut på att bilda par. Den av er som får ihop flest par när spelet är slut vinner spelet.
  • Spelet är över när ni har vänt upp alla brickor eller kort.
  • Under spelet turas ni om med att vända upp kort eller brickor. När det är din tur får du vända upp två kort. Om de matchar får du göra ett försök till och vända upp två till.
  • När korten du vänder upp inte matchar vänder ni ner korten igen, med symbolsidan neråt.
  • Efter en misslyckad matchning i Memory spel online går turen vidare till nästa spelare.
  • Spelet passar från två spelare. Du kan också testa spel Memory online ensam.
Hadi Magnusson
Skriven av

Hadi Magnusson

Hadi Magnusson har en imponerande akademisk bakgrund med en examen i pedagogik och didaktik. Hennes utbildning har gett henne en djup förståelse för mänskligt beteende och interaktion. Det är kunskaper som hjälper henne skapa pedagogiskt och lättläst innehåll åt oss på Sällskapsspel. Hennes intresse för att lära ut saker och förstå människor gör henne till en uppskattad medarbetare. Självklart har hon dessutom ett glödande intresse för sällskapsspel. Varje vecka träffar hon en grupp vänner. De turas om att välja ut ett spel som de då spelar tillsammans. Under kvällen spelar de sedan och pratar och har skoj i timmar.